کارآفرینان، همچون اغلب مردم در مواقعی نیاز به الهام گرفتن و انگیزش دارند، و چه راهی برای الهام گرفتن بهتر از استراحت و تماشای چند فیلم کارآفرینی تأمل برانگیز است. صرف نظر از موقعیتی که در مسیر کارآفرینی در حال حاضر در آن قرار دارید، مطمئناً با تماشای فیلم های کارآفرینی که ما تلاش خواهیم کرد تا برخی از آن ها را در این متن مورد اشاره قرار دهیم تا حدی به منابع کافی برای الهام گرفتن دست خواهید یافت.
غارتگران دره سیلیکون (1999) (Pirates of Silicon Valley)
این فیلم رقابت میان بیل گیتس و استیو جابز در راستای ساخت اولین رایانه شخصی بین سال های 1971 – 1997 را روایت می کند. یک فیلم کارآفرینی که با نگاهی اجمالی به آغاز راه سخاوتمندانهی برجسته ترین شرکت های فناوری در جهان(اپل و مایکروسافت)، وقایع پیش آمده در مسیر تجاری دو شخص را نشان می دهد که دنیای فناوری را متحول نمودند. یکی از بهترین صحنه های این فیلم که می تواند برای هر کارآفرینی جالب توجه و حائز اهمیت باشد، هنگامی است که استیو جابز با یکی از کسانی که می خواهد در آینده به استخدام اپل در بیاید مصاحبه می کند. این فیلم نمره 7.3 را از 10 از سایت IMDB دریافت نموده است.
استارت آپ دات کام (2010) (Startup.com)
اگر می خواهید در مورد افزایش و سقوط شرکت های اینترنتی در دوران حباب دات کام (دوره ای که رشد اینترنت موجب جهش مثبت شرکت ها شد) Startup.com یک فیلم کامل است. یکی از فیلم های کارآفرینی مستند که داستان شرکت GovWorks را روایت می کند، استارت آپی امیدوار کننده که به دلیل مدیریت نامناسب و اختلافات داخلی بر سر قدرت، به طرز چشمگیری با شکست مواجه شد. این فیلم علاوه بر اینکه شکوفایی دوران حباب دات کام را به شما نشان می دهد، همچنین به شکل محتاطانه ای به شما نشان می دهد که چگونه دوستی ها می توانند به دلیل سیاست های داخلی به رقابت های تلخی تبدیل شوند. این فیلم کارآفرینی دارای امتیاز 7.1 از 10 در سایت IMDB است.
وال استریت (1987) (Wall Street)
این فیلم داستان جاه طلبی و حرص و آز را روایت می کند. قهرمان اصلی فیلم کسی است که تحت تأثیر سبک زندگی پر زرق و برق شخص دیگری قرار می گیرد و این موجب اختلال در شبکه تجاری و کسب و کار او می گردد. همواره این امکان وجود دارد که کارآفرینان جوان تحت تأثیر حرص و طمع بیشتر تصمیمات نامناسب و خطرناکی را اتخاذ نمایند. «وال استریت» به عنوان یک فیلم کارآفرینی به ما هشدار داده و یادآوری می کند که چگونه ممکن است جاه طلبی و جنگ بر سر قدرت در یک فعالیت تجاری ما را به یک مسیر غیر اخلاقی سوق داده و همچنین کسب و کار ما را به خطر بیندازد. این فیلم در سایت IMDB نمره 7.4 را از 10 کسب نموده است.
گلنگری گلن راس (1992) (Glengarry Glenn Ross)
Glengarry Glenn Ross وضعیت فروشندگان املاک و مستغلات را در یک زمان فروش پر آشوب و آشفته به تصویر می کشد. این فیلم یک فضای فروش با فشار بالا را به نمایش در می آورد و همچنین نشان می دهد که برای بقا و رشد چگونه باید از عقل خود بهره ببرید. از زمانی که این فیلم به اکران در آمده است، همواره به منظور چگونگی فروش و شیوه های عدم فروش، برای آموزش فروشندگان موجود در بازار مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از بهترین صحنه های این اثر به عنوان یکی از فیلم های کارآفرینی سخنرانی شخصیت «الک بالدوین» برای تیم فروش است. این فیلم در سایت IMDB دارای نمره 7.7 از 10 است.
رکود بزرگ (2015) (The Big Short)
این فیلم کارآفرینی به برجسته نمودن اهمیت ریسک پذیری می پردازد. مثلاً در زمان مورد اشاره فیلم تعداد کمی از افراد بر روی بازار گسترده مسکن سرمایه گذاری می کنند، اما شخصیت های این فیلم (براساس داستانی از افراد واقعی) علی رغم آنکه به وسیله سایر فعالین مالی در بازار مورد تمسخر قرار می گیرند این کار را می کنند. بر همین اساس می توان گفت که این فیلم از منظری کمدی با بحران مالی 2007-2008 آمریکا برخورد می کند. این فیلم نمره 7.8 از 10 را از سایت IMDB دریافت کرده است.
اتاق بخار (2000) (Boiler Room)
فیلم «اتاق بخار» که به «اتاق سهام نیز شهرت دارد یک داستان هشدار دهنده برای کارآفرینان جوان است که تحت تأثیر شیوه زندگی ثروتمندان و افراد مشهور تصمیمات پرخطر و غیر اخلاقی را در فرآیندهای رشد تجارت و کسب و کار خود اتخاذ نکنند. مباحثات و مصاحبه های گروهی موجود در این فیلم کارآفرینی جزء بهترین صحنه های ممکن برای کارآفرینان محسبو می شود. این اثر دارای نمره 7.1 از 10 در سایت IMDB است.
مانیبال (2011) (Moneyball)
مانیبال یک فیلم کارآفرینی با روایتی واقعی از شخصیتی به نام «بیلی بین» (با بازی برد پیت) رهبر یک تیم ناموفق و شکست خوردهی بیسبال است. «بیلی» طی این داستان تصمیم می گیرد تا یک رویکرد جدید و آزمایش نشده را برای بازسازی تیم بیسبال خود و دستیابی به نتایجی باور نکردنی در لیگ برتر بیسبال اتخاذ نماید. او مجبور بود تا برای بقای خود و تیمش مقاومت کرده و دست به تغییراتی بزند. بنابراین، او مجبور شد ریسک کند و تصمیمات سختی بگیرد تا به نتایج خوبی برسد. اغلب استارتاپ ها وقتی در رقابت شدید کسب و کارهای مستقر در بازار قرار می گیرند، با سناریوی مشابهی روبرو می شوند. داستان موفقیت «بیلی بین» نشان می دهد که موفقیت را می توان با ریسک پذیری و ابتکار به دست آورد. این فیلم در سایت IMDB دارای نمره 7.6 از 10 است.
تبدیل شدن به وارن بافت (2017) (Becoming Warren Buffett)
فیلمی مستند درباره «وارن بافت» و زندگی او است. «بافت» یک سرمایه دار موفق آمریکایی است و این مستند تقابل مهارت های او در سرمایه گذاری با مهارت های ارتباط شخصی وی را به تصویر می کشد. اگر کارآفرینی بخواهد تنها یک الگو برای الهلم گرفتن در تجارت و کسب و کار را برگزیند، بدون شک آن شخص و الگو می تواند وارن بافت باشد. این فیلم کارآفرینی علاوه بر هوش و ذکاوت او در سرمایه گذاری، ذات نیکوکارانه «بافت» را نیز به عنوان یک الگوی تحسین برانگیز و انگیزشی به تصویر می کشد. بنابراین اگر می خواهید رازهای موفقیت «بافت» را بیاموزید، این فیلم مستند می تواند بسیار کمک کننده باشد. این فیلم دارای نمره 7.6 از 10 در سایت IMDB می باشد.
یکشنبههای کذایی (1999) (Any Given Sunday)
در این فیلم یک مربی با سابقه (آل پاچینو) پس از بروز اختلافاتش با مالک تیم با مشکلات جدی رو به رو می شود. این فیلم علاوه بر آنکه به دلیل شخصیت مستحکم نقش آل پاچینو در فیلم مورد علاقه طرفداران اوست، برای کارآفرینان تازه کار و علاقه مندان به ورزش نیز توصیه می شود. این فیلم کارآفرینی اغلب به دلیل مقاوم و قابل توجه نشان دادن شخصیت اصلی (آل پاچینو) در برابر مشکلات، به کارآفرینان توصیه می گردد. این فیلم دارای نمره 6.9 از 10 از سایت IMDB است.
ممنونم که سیگار میکشی (2005) (Thank You for Smoking)
این فیلم به شما کمک می کند تا تقریباً در خصوص هر کالایی در صنعت بازاریابی و فروش مهارت کسب کنید. خلاصه داستان این فیلم پیرامون نیرنگ های سخنگوی رئیس شرکتBig Tobacco، «نیک نایلور» است که در شرایط دشوار از صنعت سیگار دفاع می کند. فروش یکی از جنبه های اساسی کارآفرینی است و این فیلم کارآفرینی به شما می آموزد تا زمانی که اطلاعات کافی برای اقناع و جذب مخاطب خود داشته باشید، می توانید هر چیزی را به فروش برسانید.