استریم چیست؟
استریم روشی جدید و مناسب برای نمایش آنلاین ویدئوها و فیلم های موجود در شبکه های اینترنتی است. پیش از پیدایش این روش کاربران برای تماشای یک ویدئو ابتدا باید آن را به طور کامل دانلود می کردند. این اما در این روش، ویدئو ها به بخش ها و قطعات کوچک تری تقسیم می شوند و در حین تقاضای کاربر برای پخش ویدئو به شکل قطعات کوچک و به ترتیب به نمایش در می آیند. به دلیل این که این قطعات کوچک دارای حجم های اندکی هستند مخاطب در دریافت آن ها با تأخیر مواجه نمی شود و این به عبارتی استریم کردن ویدئو محسوب می شود. زمانی که شما در حین تماشای یک ویدئو حالت کیفیت تصویر را بر روی اتوماتیک قرار می دهید جریانی که کیفیت تصویر شما با سرعت دریافت اینترنت تنظیم می کند و مانع از توقف پخش آن می شود نیز استریم تطبیقی نامیده می شود.
امروزه استریم یا جریان انتشار ویدئو برای بسیاری از مشاغل و کسب و کارها یک ضرورت جدی محسوب می شود. انتشار ویدئو برای برقراری ارتباط با مشتریان، انتشار جریان مستقیم رویدادها و یا برقراری ارتباط با کارمندان در حین دورکاری بسیار حائز اهمیت است و از همین رو کاربرد محتوای ویدئویی برای کسب و کارها و فعالیت های تجاری، امروزه در حال رونق گرفتن است.
سریعترین راه برای بقا در بازار رقابت استفاده از تجهیزاتی همچون تلفن های همراه و امکانات محدود آن در ضبط صدا و تصویر است، که به طور عمومی در دسترس همه قرار دارد. اما در موقعیت یک کسب و کار و فعالیت تجاری گسترده، به احتمال زیاد به برخی از تجهیزات حرفه ای برای live stream یا همان جریان مستقیم انتشار ویدئوهای خود احتیاج خواهید داشت. بنابراین اگر این سوال را در ذهن دارید که برای پخش جریانی مستقیم به چه تجهیزاتی نیاز دارم؟ این متن شما را در تهیه بهترین تجهیزات مورد نیاز برای استریم و اینکه چگونه می توانید همه آن تجهیزات را در کنار هم قرار دهید و آماده ضبط و پخش مستقیم فیلم باشید یاری می کند.
چگونه جریان مستقیم انتشار را تنظیم کنیم؟
برای تنظیم live stream، چهار بخش اصلی و کلی وجود دارد:
- منابع صوتی و تصویری: شامل دوربین ها، رایانه ها و هر منبع تصویری دیگری می شود. همچنین صدای ضبط شده از میکروفون، فیدهای میکسر و سایر صداهایی را که در جریان پخش وجود دارند را در بر می گیرد.
- Video Encoder یا تنظیم کننده کیفیت فیلم ها: یکی از تجهیزات حائز اهمیت است که برای استریم به شدت به آن نیاز است و زمینه های ارسال ویدئو به شبکه های اینترنتی را فراهم می کند.
- مقصد ارسال ویدئو: در این بخش این پلت فرمی را که می خواهید ویدئو را در آن منتشر نمایید انتخاب می کنید.
- اتصال و دسترسی به اینترنت: وقتی تصمیم به انتشار ویدئو گرفته می شود. به اینترنتی با سرعت مناسب و پایدار نیاز است.
تجهیزات مورد نیاز برای استریم
دوربین های فیلمبرداری:
اولین شرط یک استریم حرفه ای، دوربین های فیلمبرداری هستند که در هزاران نوع مختلف وجود دارند. دوربین فیلمبرداری برای انتشار ویدئوهای آنلاین به عنوان یک بخش حیاتی در نظر گرفته می شود. این دوربین ها به سه سطح کیفی تقسیم می شوند:
- دوربین های در سطح معمولی همچون دوربین گوشی های هوشمند، دوربین های اکشن و سایر دوربین های فیلمبرداری معمولی سطح پایین.
- دوربین های در سطح متوسط همچون دوربین های DSLR، دوربین فیلمبرداری پیشرفته و دوربین های 4k
- دوربین های در سطح عالی همچون دوربین های فیلمبرداری حرفه ای، دوربین های EFT و دوربین های سینمایی
تجهیزات صوتی:
مطالعات مختلف نشان داده است برای بینندگان کیفیت صدا حتی برای از پخش ویدئو نیز مهمتر است. اگر یک استریم دچار اختلال در بیان نیز باشد، کیفیت مناسب صدا می تواند بخش زیادی از آن را پوشش داده و رضایت مخاطب از تماشای ویدئو را همچنان در سطحی مناسب حفظ کند. تجهیزات مورد نیاز در این بخش نیز به سه دسته تقسیم می شود:
- کیفیت پایین به متوسط: همچون میکروفون های داخلی که در دوربین های تبلیغاتی سطح پایین گوشی های هوشمند قرار داده می شوند.
- کیفیت متوسط به بالا: میکروفن های USB و 3.5 میلی متری یا میکروفون هایی که درون دوربین های فیلمبرداری حرفه ای قرار داده شده اند.
- کیفیت حرفه ای: میکروفن های XLR.
تجهیزات تنظیم کردن (میکس کردن):
تنظیم و میکس کردن استریم این امکان را فراهم می سازد تا چندین منبع ویدیویی و صوتی را ضبط و با یکدیگر ترکیب نمایید و در هنگام live stream موقعیت های آن ها را جابجا نمایید. چنین عملی اختیاری است اما در صورتی که تصویر برداری را با چند دوربین مختلف انجام می دهید میکس و ترکیب کردن آن ها امری ضروری است.
وقتی که می خواهید میکس و تنظیم قطعات ویدئویی را انجام دهید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- اندازه فیزیکی
- ورودی ها و خروجی ها
- عملکرد خودکار و اتصالات
- پردازش روی برد
- رابط کاربر
وقتی که می خواهید میکس و تنظیم قطعات صوتی را انجام دهید موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:
- تعداد کانال های ورودی و خروجی
- خروجی های کمکی و صفحه نمایش
- دکمه های روشن – خاموش یا بی صدا
- ورودی های دیجیتال
- کنترل از طریق یک نرم افزار شبکه
انکودرها (رمزگذارها)
چهارمین بخش اصلی تجهیزات مورد نیاز استریم، رمزگذارها هستند. رمزگذاری ویدئو، فشرده سازی فایل های ویدئویی است، متخصصان از رمزگذاری ویدئویی استفاده می کنند تا راهی برای فشرده سازی فایل ها بدون آنکه کیفیت آن ها به خطر بیفتد فراهم نمایند. همچنین این امر برای live stream فعالیت های تجاری و کسب و کارها بسیار مهم و ارزشمند است.
برای رمزگذاری و انکودر کردن یک ویدئو دلایل مختلفی وجود دارد که عبارتند از:
- کاهش حجم فایل ها
- کاهش حافظه و حجم موقتی برای استریم ویدیو
- تغییر دادن وضوح یا نسبت ابعاد
- تغییر دادن قالب یا کیفیت صدا
- تبدیل فایل های منقضی شده به فرمت های مدرن
- برآورده کردن هدف مشخصی از نرخ بیت
- سازگار نمودن فرمت ویدئو با دستگاه های خاص (کامپیوترها، تلفن های هوشمند، تلویزیون های هوشمند و دستگاه های قدیمی)
- سازگار کردن فرمت ویدئو با نرم افزار یا یک سرویس خاص
در نهایت باید توجه داشته باشید که تجهیزاتی که برای استریم استفاده می کنید بسیار مهم هستند. بدون داشتن امکانات صوتی و تصویری مناسب، بسیار دشوار خواهد بود که توجه تعداد زیادی از مخاطبان را به ویدئوی خود جلب نمایید. در بسیاری از موارد، بیشترین زمانی که یک بینندهی live stream برای تماشای آن اختصاص می دهد 90 ثانیه است. این بدان معنی است که شما فقط یک و نیم دقیقه فرصت دارید تا توجه یک بیننده را به خود جلب کرده و به عبارتی او را شکار کنید. از همین رو توجه به کیفیت صوت و تصویر بسیار مهم است.